Кандидатите за лидер на британските консерватори Лиз Тръс и Риши Сунак се

...
Кандидатите за лидер на британските консерватори Лиз Тръс и Риши Сунак се
Коментари Харесай

Лиз Тръс и Риши Сунак се подготвят за първия си телевизионен дебат

Кандидатите за водач на английските консерватори Лиз Тръс и Риши Сунак се приготвят за първия си ефирен спор в понеделник вечер, който може да изиграе решаваща роля при определянето кой ще наследи Борис Джонсън и като министър-председател, заяви " Индипендънт ".

Много от 160 000 членове на торите евентуално ще гласоподават веднага щом бюлетините дойдат идната седмица, предава news.bg.

Двойката се сблъска по въпросите на налозите и имиграцията, само че лейбъристите настояха, че би трябвало да се разискват по какъв начин ще финансират проектите си, дали ще отстранен статута на чужденци и по какъв начин ще оказват помощ на фамилии, изправени пред скок от £1000 в сметките за сила тази есен.

Плановете на Тръс за £30 милиарда незабавни понижения на налози, финансирани от заеми, бяха подложени на рецензии, откакто трима членове на последния кабинет на Маргарет Тачър - Крис Патън, Норман Ламонт и сър Малкълм Рифкинд - споделиха, че " Желязната лейди " не би ги одобрила.

Сунак зае твърда позиция във връзка с Китай, като назова източноазиатската страна " най-голямата дългосрочна заплаха за Англия " и разгласи, че ще забрани нейните културни центрове като Институт " Конфуций " в Обединеното кралство.

Двамата влязоха в яростен конфликт по отношение на имиграцията, защото всеки се насочи към повече поддръжка от торите, които съгласно изследванията имат значително по-враждебно отношение към мигрантите отколкото популацията като цяло.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР